Banda Abou Tours Curaçao 
Onze tours beginnen waar de wegen ophouden!

Sunset tour met diner aan zee


Deze romantische tour beginnen we bij "kas di Kunuku"" van gastvrouw Sharalin (https://nostalgiata.com/)  . Zei ontvangt u met een koude awa di lamunchi. De Kunuku huisjes zijn de woningen van de eerste vrijgevochten slaven. Cultureel erfgoed en zeer interessant . Sharalin zal u rondleiden door het huis en de tuin met vele lokale kruiden. Nadat de culturele beleving is begonnen stappen we in de buggy"s en beginnen met de rondrit.

We rijden eerst door het binnenland (hier noemen we dit: kunuku) van Curaçao  waar u een goed beeld krijgt van het plattelandsleven op Banda Abou. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht op een prachtige heuvel waarop de divi divi boom groeit. Hier doen we een klein kwisje voor de muziekliefhebbers. 

Hierna gaat de tocht door de mondi (bos) aan de onherbergzame noordkust. Dit gaat gemakkelijk met onze geprepareerde John Deere Gators die geschikt zijn voor de moeilijk begaanbare binnenwegen waar u met een standaard (huur) auto niet kan komen.

We rijden langs de volgende bezienswaardigheden:

  • Landhuis Ascencion: Dit prachtige landhuis heeft een griezelig verhaal....
  • Boka Patrick; de ruwe zee brengt hier veel wrakhout aan land. Hier ziet u ook goed de vulkanische bodem van het eiland.
  • Natural jacuzzi (Suplado):- Hier komt de zee met veel geweld uit een blowhole. Heerlijk verfrissend en prachtig om te zien.

De laatste stop is bij een lieflijk privéstrandje / vissershaven aan de zuidkust bij Pannekoek. Hier kunt u zonnen, zwemmen en/of snorkelen. Deze haven ligt bij het landgoed van San Juan. De strandjes hier zijn tegen betaling bereikbaar voor inwoners en toeristen, maar de haven waar wij naartoe gaan is alleen bereikbaar door de eigenaar en nu dus ook door ons. Hier zijn we heel blij mee want het uitzicht is adembenemend.  

De BBQ bestaat uit drie soorten vlees en garnalen,  Onze eigen verse salades en afgebakken broodjes. De inmiddels befaamde satésaus ontbreekt uiteraard ook niet! Dit alles bereid door onze professionele kok. Mocht u dieet wensen hebben of gewoon vegetarisch willen eten geef dat dan minimaal 4 dagen voor aanvang aan. 

Na een laatste blik op het prachtige uitzicht brengen wij u weer terug naar het Kunuku huis. Wij zijn ervan overtuigd dat u met veel plezier zult terugkijken op deze bijzondere dag!

  • TARIEF:

Klik hier voor onze actuele prijzen.

  • ZELF MEENEMEN:

Zonnebrand, hoed of pet, snorkelset, zwemkleding en zwemschoenen. Wanneer u contactlenzen draagt is het aan te bevelen om een bril mee te nemen.

  • KINDEREN: 

Door het ruige terrein moet u er rekening mee houden om de kleine kinderen goed vast te houden.
Kinderen tot 12 jaar krijgen 50% korting.

  • VERTREK / EINDPUNT:

Kas di Kunuku, Wacao 198, Banda Abou, Curaçao.

  • WANNEER:

De rondritten zijn iedere maandag en vrijdag te boeken of in overleg op een andere dag.                                

Boek nu
E-mailen
Bellen
Info
Instagram