Banda Abou Tours Curaçao 
Onze tours beginnen waar de wegen ophouden!

Bon dia sunrise tour


Deze buggy tour start bij het historische "kas di kunuku" in de prachtige buitenwijk Wacao.
U wordt door gastvrouw Sharalin (https://nostalgiata.com/) ontvangen met een lokaal verfrissend drankje en een rondleiding door tuin en huis. Deze huizen zijn door de eerste vrijgevochten slaven zonder gereedschap gebouwd. Ze zijn een beschermd cultureel erfgoed. De banda bou beleving is dan direct goed begonnen en het is tijd om in de buggy's te stappen.

We rijden eerst door het binnenland (hier noemen we dit: kunuku) van Curaçao  waar u een goed beeld krijgt van het plattelandsleven op Banda Abou. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht op een prachtige heuvel waarop de divi divi boom groeit. Hier doen we een klein kwisje voor de muziekliefhebbers.
Hierna gaat de tocht door de mondi (bos) aan de onherbergzame noordkust. Dit gaat gemakkelijk met onze geprepareerde John Deere Gators die geschikt zijn voor de moeilijk begaanbare binnenwegen waar u met een standaard (huur) auto niet kan komen. Onderweg stoppen wij regelmatig om interessante en grappige verhalen te vertellen.

Ook hier maken we enkele stops:

  • Boka Patrick: de ruwe zee brengt hier veel wrakhout en (helaas) plastic aan land. Verbaas u over de natuurlijke scheiding.
  • Natural jacuzzi (Suplado): Hier komt de zee met veel geweld uit een blowhole. Heerlijk verfrissend en prachtig om te zien.
  • Uitzichtpunt Wacawa: Op dit punt met zicht op Wacawa defensie oefenterrein, de wilde zee, de Hatovlakte met in de verte het vliegveld, geniet u van een verfrissing.
  • Landhuis Ascencion: Dit prachtige landhuis heeft een griezelig verhaal....

 

De laatste stop is bij een lieflijk privéstrandje aan de zuidkust, Hundu. Hier kunt u zonnen, zwemmen en/of snorkelen. 

Na een laatste blik of duik brengen wij u weer terug naar het Kunuku huis alwaar voor u een lichte  lunch staat te wachten. Wij zijn ervan overtuigd dat u met veel plezier zal terugkijken op deze bijzondere dag!

TARIEF:
Kijk voor actuele prijzen op deze pagina

ZELF MEENEMEN:
Zonnebrand, hoed of pet, snorkelset, zwemkleding en zwemschoenen. (op aanvraag hebben wij ook snorkelsets beschikbaar).

KINDEREN: 

Door het ruige terrein moet u er rekening mee houden om de kinderen goed vast te houden. Kinderen tot 12 jaar krijgen 50% korting.

VERTREK / EINDPUNT:

Kas di Kunuku, Wacao 198,  Banda Abou, Curaçao 

WANNEER:
De rondritten zijn iedere maandag en vrijdag te boeken of in overleg op een andere dag.   


 

Boek nu


 

E-mailen
Bellen
Info
Instagram